Баварците представят новите BMW M3 и BMW M4

оторизиран сервиз бмв

35 години след дебюта на първото BMW M3 BMW M GmbH представя най-новото поколение на мощните спортни автомобили в премиум сегмента на средния клас. При новото BMW M3 Седан, новото BMW M3 Competition Седан, новото BMW M4 Купе и новото BMW M4 Competition Купе неподражаемата комбинация между ориентирана към състезателната писта динамика и уверената пригодност за всекидневието достига ненадминато досега ниво.

High Performance автомобили с автентично въодушевление благодарение на най-модерните технологии от моторните спортове и автомобилни характеристики в традициите на представеното за пръв път преди 35 години BMW M3. Въвеждане на пазара от март 2021 година.

Новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе с последователно насочена към динамиката автомобилна концепция. Настройки успоредно с тестовата програма на новия състезателен автомобил BMW M4 GT3. Типично за M съчетание между динамика, пъргавина и прецизност, комбинирано с хармонична пригодност за всекидневието и за дълги пътувания.

оторизиран сервиз бмв

Разширено разнообразие на портфолиото от задвижвания. Пуристко изживяване от динамиката в новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе благодарение на уникалната в сегмента шестстепенна механична скоростна кутия. BMW M3 Competition Седан и BMW M4 Competition Купе с осемстепенна трансмисия M Steptronic. Вероятно от лятото на 2021 година Competition моделите за пръв път ще се предлагат и със система за задвижване на четирите колела M xDrive.

Редови шестцилиндров бензинов двигател с технология M TwinPower Turbo, високооборотна характеристика, до 375 кВт/ 510 к.с. и до 650 Нм. Два турбокомпресора, оптимизирано директно впръскване, съгласувана с шофирането по състезателни писти концепция на охлаждането и снабдяването с масло, специфична за модела изпускателна система с клапи с електрическо управление за емоционален звук.

оторизиран сервиз бмв

Специфична за модела шестстепенна механична скоростна кутия с Асистент за превключване за особено динамични ситуации на пътя. Най-новото поколение на осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и три програми за превключване. M xDrive е свързан с Активния М диференциал, подаване на по-висока мощност към задните колела, три избираеми от водача режима: 4WD, 4WD Sport и 2WD като чисто задно задвижване при деактивиран контрол на стабилността.

Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление и кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число като серийно оборудване. Модифицирано специфично за М предно и задно окачване. Нова интегрирана спирачна система с две характеристики на усещането на педала на спирачката и реакциите. Серийна M Compound спирачна система, M Carbon керамични спирачки като опция.

оторизиран сервиз бмв

Динамичен контрол на сцеплението (DSC) включително M Dynamic Mode, както и за пръв път с интегрирано ограничение на приплъзването и регулируем на 10 степени M Traction Control.

Ковани M алуминиеви джанти с размери 18 инча отпред и 19 инча отзад респективно 19 инча отпред и 20 инча отзад (Competition модели с M xDrive). Опционални Performance гуми.

Екстремно здрава структура на каросерията и свързаността на окачването, включително със специфични за модела греди в моторния отсек, предна подрама с алуминиево подсилване, подсилванията в дъното на автомобила и свързана неподвижно с каросерията задна подрама.

Два варианта на каросерията с индивидуален екстериорен дизайн и силно емоционална естетика. BMW M3 Седан и BMW M4 Купе с ориентирани към динамиката елементи на каросерията: голяма, вертикално насочена BMW бъбрековидна радиаторна решетка със специфичен за М дизайн, мощно моделирани арки на калниците с характерни М хриле, широко изпъкнали странични прагове, свързани с предната и задната броня, карбонов покрив с аеродинамично оптимизирани финки, заден спойлер, типични за М двойни ауспухови накрайници. Нови, ексклузивни лакови покрития на каросерията. M Carbon екстериорен пакет, както и BMW M Performance Parts като опция.

оторизиран сервиз бмв

Ергономично оптимизиран кокпит на спортен автомобил със специфични за М индикатори и уреди за управление. Серийни новоразработени М Спортни седалки с разширена кожена тапицерия с фина структура Merino, опционално с вентилация на седалките. Нови M Carbon седалки тип „корито“ с базиран на структурата дизайн като опция.

Специфична за M концепция на управление с бутон Setup за директен достъп до настройките на двигателя, окачването, кормилното управление и спирачната система, както и в зависимост от модела и оборудването и до настройките на M xDrive, асистента за превключване и контрола на сцеплението. Двата варианта на индивидуално конфигурираните цялостни настройки могат да бъдат активирани с М бутоните на волана.оторизиран сервиз бмв

Бутонът М Mode позволява индивидуални конфигурации на намесите на асистиращите системи, както и на показанията на арматурното табло и опционалния Head-Up дисплей. Серийни настройки ROAD и SPORT, в комбинация с M Drive Professional допълнително и режим TRACK за управление по състезателна писта.

Премиера за M Drive Professional включително M Drift Analyser, M Laptimer и M Traction Control за особено интензивно изживяване от динамиката на състезателна писта.

Значително разширена гама от асистиращи системи. Контрол на дистанцията при паркиране, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение при напускане на лентата и Speed Limit Info като серийно оборудване. Като опция се предлагат Асистент за шофиране Professional включително Асистент за завиване и водене в лентата, активно навигационно водене и авариен асистент, както и Асистент за паркиране с Асистент за движение на заден ход, BMW Drive Recorder и BMW Head-Up дисплей със специфични за M индикатори.

оторизиран сервиз бмв

BMW Live Cockpit Professional с напълно дигитално арматурно табло, навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant като серийно оборудване.

Предлаганият за пръв път пакет M Race Track понижава теглото на автомобила с около 25 килограма, например с M Carbon керамичните спирачки, специфичните за М алуминиеви джанти и M Carbon седалките тип „корито“.

оторизиран сервиз бмв

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW ще съкрати актуалната двигателна гама

За да оптимизира разходите, BMW ще намали гамата от двигатели, достъпни за моделите, съобщава немският производител. Според плановете, публикувани в годишния финансов отчет на BMW Group, до 2021 г. двигателната гама ще бъде съкратена наполовина. […]

Повече

BMW и Mercedes-Benz няма да си партнират за автономните автомобили

BMW Group и Mercedes-Benz AG обявиха края на сътрудничеството в областта на автономните автомобили. „След задълбочен анализ на ситуацията, двете компании постигнаха взаимно и приятелско споразумение да преустановят  да работят заедно, за да се концентрират […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Компактни BMW X модели с Plug-in задвижване

BMW Group последователно продължава своята стратегия за електрификация и представя нови Plug-in хибридни модели за един особено популярен и динамично развиващ се автомобилен клас. С новото BMW X1 xDrive25e и новото BMW X2 xDrive25e през […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Изработка на сайт DOTCOM.BG