BMW показа конкурент на Tesla Model 3

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

 Автосервиз БМВ BMW ПловдивBMW представи концептуалния автомобил i4, чиято серийна версия ще се появи през 2021 г. и ще се конкурира с Tesla Model 3. Каталожният автономен пробег без дозареждане на батериите ще бъде 600 км (според световния цикъл WLTP).

Въпреки факта, че автомобилът е изцяло електрически, той има фалшива радиаторна решетка с огромни ноздри, които по своята форма наподобяват елементи на прототипа Concept 4 – предвестник на новото BMW Серия 4. Пред решетката е монтиран специален прозрачен панел с редица сензори, предназначени за ориентация в пространството по време на автонтомно  управление.

 Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW представи концептуалния автомобил i4, чиято серийна версия ще се появи през 2021 г. и ще се конкурира с Tesla Model 3. Каталожният автономен пробег без дозареждане на батериите ще бъде 600 км (според световния цикъл WLTP). Въпреки факта, че автомобилът е изцяло електрически, той има фалшива радиаторна решетка с огромни ноздри, които по своята форма наподобяват елементи на прототипа Concept 4 - предвестник на новото BMW Серия 4. Пред решетката е монтиран специален прозрачен панел с редица сензори, предназначени за ориентация в пространството по време на автонтомно управление.Отличителна черта на интериора е голям дисплей, съчетаващ цифрово табло и мултимедиен екран. В конструкцията на монитора е използвано специално стъкло с неотражаема повърхност за по-ясно изображение. Инфоразвлекателният комплекс има персонализирана конфигурация и функция за управление с жестове.

Концептуалният автомобил е оборудван с електрически агрегат, който генерира 530 к.с., което е сравнимо с мощността на съвременните бензинови V8. Осемцилиндровият 4,4-литров бензинов двигател с две турбини, който е монтиран на флагманските модели на BMW, включително седана от Серия 7 и кросоувъра X7, има същата мощност, например.

BMW i4 е в състояние да ускори до 100 км/ч за 4 сек, а максималната му скорост е 200 км в час. Комплектът батерии с капацитет 80 кВтч позволява изминаване до 600 км без дозареждане. Зареждането на батериите до 80% отнема само 35 минути.

Серийното производство на новия електромобил ще започне в завода на компанията в Мюнхен през третото тримесечие на 2021 г. Както беше съобщено по-рано, BMW ще пусне 25 изцяло нови „зелени“ модела до 2025 г., 12 от които ще имат изцяло електрическо задвижване.

 Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW си смени емблемата.

Новото лого запазва формата си, но се отличава по шрифта и външия кръг. Досегашното лого на BMW с използваше от 1997 г.и според ръководството на баварския производител, вече е остаряло, така че се стигна до […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Ателието G-Power доработи BMW M8 и BMW M5

Рецептата за успеха на студиото G-Power е открита отдавна: за моделите BMW M8 и BMW M5 са подготвени три нива на доработване едновременно, в зависимост от размера на портфейла и степента на лудост на клиента. […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

СМЯНА НА ГОРИВЕН ФИЛТЪР

Една от най-важните манипулации за всяко превозно средство, е смяната на горивен филтър.  Тези от Вас, които не сменят редовно горивен филтър, могат да очакват проблеми с горивната система- горивна помпа, дюзи, регулатори, датчици и […]

Повече