BMW показа конкурент на Tesla Model 3

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

 Автосервиз БМВ BMW ПловдивBMW представи концептуалния автомобил i4, чиято серийна версия ще се появи през 2021 г. и ще се конкурира с Tesla Model 3. Каталожният автономен пробег без дозареждане на батериите ще бъде 600 км (според световния цикъл WLTP).

Въпреки факта, че автомобилът е изцяло електрически, той има фалшива радиаторна решетка с огромни ноздри, които по своята форма наподобяват елементи на прототипа Concept 4 – предвестник на новото BMW Серия 4. Пред решетката е монтиран специален прозрачен панел с редица сензори, предназначени за ориентация в пространството по време на автонтомно  управление.

 Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW представи концептуалния автомобил i4, чиято серийна версия ще се появи през 2021 г. и ще се конкурира с Tesla Model 3. Каталожният автономен пробег без дозареждане на батериите ще бъде 600 км (според световния цикъл WLTP). Въпреки факта, че автомобилът е изцяло електрически, той има фалшива радиаторна решетка с огромни ноздри, които по своята форма наподобяват елементи на прототипа Concept 4 - предвестник на новото BMW Серия 4. Пред решетката е монтиран специален прозрачен панел с редица сензори, предназначени за ориентация в пространството по време на автонтомно управление.Отличителна черта на интериора е голям дисплей, съчетаващ цифрово табло и мултимедиен екран. В конструкцията на монитора е използвано специално стъкло с неотражаема повърхност за по-ясно изображение. Инфоразвлекателният комплекс има персонализирана конфигурация и функция за управление с жестове.

Концептуалният автомобил е оборудван с електрически агрегат, който генерира 530 к.с., което е сравнимо с мощността на съвременните бензинови V8. Осемцилиндровият 4,4-литров бензинов двигател с две турбини, който е монтиран на флагманските модели на BMW, включително седана от Серия 7 и кросоувъра X7, има същата мощност, например.

BMW i4 е в състояние да ускори до 100 км/ч за 4 сек, а максималната му скорост е 200 км в час. Комплектът батерии с капацитет 80 кВтч позволява изминаване до 600 км без дозареждане. Зареждането на батериите до 80% отнема само 35 минути.

Серийното производство на новия електромобил ще започне в завода на компанията в Мюнхен през третото тримесечие на 2021 г. Както беше съобщено по-рано, BMW ще пусне 25 изцяло нови „зелени“ модела до 2025 г., 12 от които ще имат изцяло електрическо задвижване.

 Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

оторизиран сервиз бмв

Баварците представят новите BMW M3 и BMW M4

35 години след дебюта на първото BMW M3 BMW M GmbH представя най-новото поколение на мощните спортни автомобили в премиум сегмента на средния клас. При новото BMW M3 Седан, новото BMW M3 Competition Седан, новото […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловди

BMW Серия 4 получава провокативен дизайн

BMW вече ни шокира с размерите на радиаторната решетка на кросоувъра X7, но автомобилът получи добър прием при продажбите през първата година на пазара. В САЩ и Европа през 2019 г. са продадени 26 217 […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Смяна на горивопроводи

Горивопроводите са тръбички, които са важни за функционирането на автомобила. Както подсказва и самото им име, те служат, за да провеждат по себе си гориво. С течение на време подлежат на износване, корозиране или повреди […]

Повече