Тестват BMW iNEXT в пустинята Калахари

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW изпрати прототипи на своя предпроизводствен модел iNEXT в пустинята Калахари в Южна Африка, за да продължи разработването му в пареща среда.

Преди да започне серийното производство през следващата година в завода в Динголфинг, BMW iNEXT се подлага на серия от тестове, които вече са проведени (сега са в ход или предстоят) в тестовия център на BMW, базиран в Мирамас, в Южна Франция, на световноизвестни писти като Нюрбургринг и на обекти с екстремни климатични условия като тестовия център Ариеплог (в Швеция) или пустинята Калахари.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив

В северозападната част на Южна Африка, в близост до региона Савана, инженерите на BMW в момента провеждат серия от тестове при особено трудни условия, съчетавайки горещо време и слънчева радиация, на често неравни и прашни терени.

Идеалното място за натрупване на хиляди километри и тестване на надеждността на BMW iNEXT, било на неговата техническа част (окачване, трансмисия, електрическо задвижване …), бордова технология (помощни средства за шофиране, системи за сигурност …) или самата му структура (шаси, каросерия,салон …).

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

INEXT SUV, представен за първи път като концепт на автомобилното изложение в Лос Анжелис през 2018 г., ще бъде оборудван с технология BMW eDrive от пето поколение. Тя, която ще присъства и под капака на BMW iX3, ще развива мощност  200 кВт, ще предложи въртящ момент  400 Нм,  ще се захранва от батерия с капацитет 74 кВтч, гарантираща 440 км автономен пробег, т.е. консумация по-ниска от 20 кВтч/100 км според баварския производител.

 

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

BMW и Mercedes-Benz няма да си партнират за автономните автомобили

BMW Group и Mercedes-Benz AG обявиха края на сътрудничеството в областта на автономните автомобили. „След задълбочен анализ на ситуацията, двете компании постигнаха взаимно и приятелско споразумение да преустановят  да работят заедно, за да се концентрират […]

Повече
1-1.jpg 31.03.2020 40 KB 500 × 300 Редактиране на изображение Адрес Заглавие Кратко описание Alt текст

ДИАГНОСТИКА НА ДВИГАТЕЛ

Поддръжката на двигателя на автомобила е много важна, защото ремонтът на двигател е една от най-скъпите сервизни услуги. Ако двигателят се преглежда редовно и малките повреди се отстраняват на време, това би спомогнало за по-продължителния […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Смяна на горивопроводи

Горивопроводите са тръбички, които са важни за функционирането на автомобила. Както подсказва и самото им име, те служат, за да провеждат по себе си гориво. С течение на време подлежат на износване, корозиране или повреди […]

Повече