Тестват BMW iNEXT в пустинята Калахари

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW изпрати прототипи на своя предпроизводствен модел iNEXT в пустинята Калахари в Южна Африка, за да продължи разработването му в пареща среда.

Преди да започне серийното производство през следващата година в завода в Динголфинг, BMW iNEXT се подлага на серия от тестове, които вече са проведени (сега са в ход или предстоят) в тестовия център на BMW, базиран в Мирамас, в Южна Франция, на световноизвестни писти като Нюрбургринг и на обекти с екстремни климатични условия като тестовия център Ариеплог (в Швеция) или пустинята Калахари.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив

В северозападната част на Южна Африка, в близост до региона Савана, инженерите на BMW в момента провеждат серия от тестове при особено трудни условия, съчетавайки горещо време и слънчева радиация, на често неравни и прашни терени.

Идеалното място за натрупване на хиляди километри и тестване на надеждността на BMW iNEXT, било на неговата техническа част (окачване, трансмисия, електрическо задвижване …), бордова технология (помощни средства за шофиране, системи за сигурност …) или самата му структура (шаси, каросерия,салон …).

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

INEXT SUV, представен за първи път като концепт на автомобилното изложение в Лос Анжелис през 2018 г., ще бъде оборудван с технология BMW eDrive от пето поколение. Тя, която ще присъства и под капака на BMW iX3, ще развива мощност  200 кВт, ще предложи въртящ момент  400 Нм,  ще се захранва от батерия с капацитет 74 кВтч, гарантираща 440 км автономен пробег, т.е. консумация по-ниска от 20 кВтч/100 км според баварския производител.

 

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW ще съкрати актуалната двигателна гама

За да оптимизира разходите, BMW ще намали гамата от двигатели, достъпни за моделите, съобщава немският производител. Според плановете, публикувани в годишния финансов отчет на BMW Group, до 2021 г. двигателната гама ще бъде съкратена наполовина. […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW Group разкрива цялостен “зелен” план

Изпълнителният директор на BMW Оливер Ципзе представи нова амбициозна стратегия за концерна за намаляване на емисиите на вредни вещества в атмосферата. Според съобщението за първи път в историята на автомобилната индустрия такъв план се прилага […]

Повече

Купетата на BMW: Символ на радостта от шофирането

BMW има дълги традиции при тази насочена специално към спортния дух автомобилна концепция.Спортно-елегантните купета са характерна част от историята на моделите на BMW. Те винаги са поставяли особени акценти върху радостта от шофирането и естетиката […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Изработка на сайт DOTCOM.BG