BMW Group с двойно увеличение в продажбите на електрически автомобили

Днес, BMW Group обяви, че през първата половина на 2022 година, групата е отчела повече от два пъти увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили.

Реализацията на изцяло електрически автомобили на BMW Group- BMW и MINI, в световен мащаб е достигнала ниво от 75 891 единици, което представлява увеличение от 110.3% в сравенние със същия период на 2021 година.

От BMW Group споделят, че на базата на резултатите от първата половина на 2022 година, компанията възнамерява да реализира двойно увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили за календарната година, а като основен елемент от групата посочват засиленият интерес към нейните продукти, като посочват, че към момента, за BMW i4 има повече от 34 000 заявки за закупуване само на територията на Европа.

На фона на стартиралото само преди няколко дни производство на флагмана BMW i7, от баварската марка анонсират, че през следващата ще станем свидетели на началото на серийното сглобяване на i5, както и на изцяло електрическите MINI Countryman и Rolls-Royce Spectre.

От BMW Group споделят също така, че през първата половина на 2022 година, групата е успяла да увеличи лидерството си в сегмента на премиум автомобилите. За първото полугодие, компанията отчита 1 160 443 продажби на BMW, MINI и Rolls-Royce, което представлява понижение от 13.3% в сравнение с рекордното за цялата история на групата пазарно представяне през първите шест месеца на 2021 година.

С 1 016 541 продажби (-13.7%) за периода януари-юни, марката BMW запазва статута си най-продавана в премиум сегмента.

 

Източник: www.auto-press.net

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Представяме новите BMW M5 и BMW M5 Competition

BMW M GmbH модернизира своите мощни спортни седани BMW M5 (среден разход на гориво: 10,6 – 10,5 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 242 – 239 г/км) и BMW M5 Competition (среден разход на гориво: 10,6 […]

Повече
Автосервиз бмв пловдив

Сменя ли се спирачната течност?

Защо автомобилните производители и снабдителите на части по спирачната система препоръчват смяна на спирачната течност на всеки две години ? Течностите класифицирани, като DOT 3 (използвана в по стари модели автомобили с барабанни спирачки), DOT […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW X5 с водородна технология през 2022 г.

Малко повече от шест месеца след представянето на концепта си BMW i Hydrogen NEXT във Франкфурт, баварският производител потвърди, че ще предлага от 2022 г. версия на BMW X5, хомологирана за движение по пътищата, използвайки […]

Повече