BMW Group с двойно увеличение в продажбите на електрически автомобили

Днес, BMW Group обяви, че през първата половина на 2022 година, групата е отчела повече от два пъти увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили.

Реализацията на изцяло електрически автомобили на BMW Group- BMW и MINI, в световен мащаб е достигнала ниво от 75 891 единици, което представлява увеличение от 110.3% в сравенние със същия период на 2021 година.

От BMW Group споделят, че на базата на резултатите от първата половина на 2022 година, компанията възнамерява да реализира двойно увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили за календарната година, а като основен елемент от групата посочват засиленият интерес към нейните продукти, като посочват, че към момента, за BMW i4 има повече от 34 000 заявки за закупуване само на територията на Европа.

На фона на стартиралото само преди няколко дни производство на флагмана BMW i7, от баварската марка анонсират, че през следващата ще станем свидетели на началото на серийното сглобяване на i5, както и на изцяло електрическите MINI Countryman и Rolls-Royce Spectre.

От BMW Group споделят също така, че през първата половина на 2022 година, групата е успяла да увеличи лидерството си в сегмента на премиум автомобилите. За първото полугодие, компанията отчита 1 160 443 продажби на BMW, MINI и Rolls-Royce, което представлява понижение от 13.3% в сравнение с рекордното за цялата история на групата пазарно представяне през първите шест месеца на 2021 година.

С 1 016 541 продажби (-13.7%) за периода януари-юни, марката BMW запазва статута си най-продавана в премиум сегмента.

 

Източник: www.auto-press.net

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

КРАЙ НА МИРИЗМАТА ОТ КЛИМАТИКА!!

Неприятната миризма в купето при пускането на климатика е едно от нещата, които  „убиват“ радостта и удоволствието от шофирането. Тази миризма е не само неприятна, но може да бъде и опасна за здравето, тъй като […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Ателието G-Power доработи BMW M8 и BMW M5

Рецептата за успеха на студиото G-Power е открита отдавна: за моделите BMW M8 и BMW M5 са подготвени три нива на доработване едновременно, в зависимост от размера на портфейла и степента на лудост на клиента. […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW ще пусне M-версии на Серия 2 Gran Coupe и Серия 1

BMW ще пусне M-версии на Серия 2 Gran Coupe и Серия 1, а също така ще запази в гамата модела M2. Новото поколение на BMW M2 трябва да се появи на пазара през 2022 г. […]

Повече