BMW Group с двойно увеличение в продажбите на електрически автомобили

Днес, BMW Group обяви, че през първата половина на 2022 година, групата е отчела повече от два пъти увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили.

Реализацията на изцяло електрически автомобили на BMW Group- BMW и MINI, в световен мащаб е достигнала ниво от 75 891 единици, което представлява увеличение от 110.3% в сравенние със същия период на 2021 година.

От BMW Group споделят, че на базата на резултатите от първата половина на 2022 година, компанията възнамерява да реализира двойно увеличение в продажбите си на 100% електрически автомобили за календарната година, а като основен елемент от групата посочват засиленият интерес към нейните продукти, като посочват, че към момента, за BMW i4 има повече от 34 000 заявки за закупуване само на територията на Европа.

На фона на стартиралото само преди няколко дни производство на флагмана BMW i7, от баварската марка анонсират, че през следващата ще станем свидетели на началото на серийното сглобяване на i5, както и на изцяло електрическите MINI Countryman и Rolls-Royce Spectre.

От BMW Group споделят също така, че през първата половина на 2022 година, групата е успяла да увеличи лидерството си в сегмента на премиум автомобилите. За първото полугодие, компанията отчита 1 160 443 продажби на BMW, MINI и Rolls-Royce, което представлява понижение от 13.3% в сравнение с рекордното за цялата история на групата пазарно представяне през първите шест месеца на 2021 година.

С 1 016 541 продажби (-13.7%) за периода януари-юни, марката BMW запазва статута си най-продавана в премиум сегмента.

 

Източник: www.auto-press.net

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW спира производството на i8 през Април

Баварската компания BMW потвърди, че производството на нейния хибриден спортен автомобил i8 ще приключи следващия месец, близо шест години след лансирането на пазара. Заводът на компанията в Лайпциг в Германия ще спре производството на конкурента […]

Повече
оторизиран сервиз бмв

Баварците представят новите BMW M3 и BMW M4

35 години след дебюта на първото BMW M3 BMW M GmbH представя най-новото поколение на мощните спортни автомобили в премиум сегмента на средния клас. При новото BMW M3 Седан, новото BMW M3 Competition Седан, новото […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW X7 M60i ще зарадва клиентите с V12

Моделът BMW X7, най-вероятно, ще има топ модификация с дванадесетцилиндров двигател. Това свидетелства откритието на потребителя jokinawa, член на групата Bimmerpost. Той разровил в компютъра на своя кросоувър X7 40i и намерил в паметта му […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram