Седанът BMW Серия 7 се разделя не само с V12

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

През пролетта на 2020 г. на конференция в Мюнхен президентът на BMW Оливер Ципзе потвърди, че най-мощната модификация на новата Серия 7 ще бъде изцяло електрическата версия M Performance. Тоест, вече няма да има автомобили с V12 двигател.

Според BMW Blog, позовавайки се на свои източници, флагманската версия на седана ще бъде оборудвана с два електродвигателя със сумарна мощност от близо 650 к.с. (BMW M760Li xDrive има 609 к.с.), а литиево-йонна батерия с капацитет над 100 кВтч ще осигурява пробег до 640 км с едно зареждане. Освен това електрическата Серия 7 ще подобри комфорта и управлението.

В актуалното поколение в гамата Серия 7 има само един хибрид – BMW 745e, който се предлага с два типа задвижване и каросерия със стандартна и удължена база. Бензиновият шестцилиндров 3,0-литров двигател с електрически мотор генерира 394 к.с. и 600 Нм. Само на ток може да бъдат изминати 50-58 км.

Очакваме електрическата Серия 7 през 2022 г. Дотогава ще се появят и преките конкуренти в лицето на моделите Jaguar XJ и Mercedes EQS. А през 2023 г. немците ще подготвят електрически модификации в рамките на фамилията Серия 5.

Със спирането на двигателя V12 този процес няма да приключи. Може би V8 4,4-литровият битурбо мотор с 530 к.с. ще бъде премахнат от гамата. Във всеки случай, в следващото поколение ще има хибриден M Performance – BMW M750e с шестцилиндров 3,0 литра и електромотор, като сумарната мощност ще бъде повече от 500 к.с. Освен това се говори и за два чисто електрически седана от Серия 7 – версиите i740 и i750, които ще имат от 350 до 450 к.с. в актива си. Консерваторите ще трябва да избират само между две традиционни версии с трилитрови двигатели – 735d с дизелов двигател B57 и 740i с бензинов агрегат B58.

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

BMW и Mercedes-Benz няма да си партнират за автономните автомобили

BMW Group и Mercedes-Benz AG обявиха края на сътрудничеството в областта на автономните автомобили. „След задълбочен анализ на ситуацията, двете компании постигнаха взаимно и приятелско споразумение да преустановят  да работят заедно, за да се концентрират […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Ателието G-Power доработи BMW M8 и BMW M5

Рецептата за успеха на студиото G-Power е открита отдавна: за моделите BMW M8 и BMW M5 са подготвени три нива на доработване едновременно, в зависимост от размера на портфейла и степента на лудост на клиента. […]

Повече

Купетата на BMW: Символ на радостта от шофирането

BMW има дълги традиции при тази насочена специално към спортния дух автомобилна концепция.Спортно-елегантните купета са характерна част от историята на моделите на BMW. Те винаги са поставяли особени акценти върху радостта от шофирането и естетиката […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Изработка на сайт DOTCOM.BG