Седанът BMW Серия 7 се разделя не само с V12

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

През пролетта на 2020 г. на конференция в Мюнхен президентът на BMW Оливер Ципзе потвърди, че най-мощната модификация на новата Серия 7 ще бъде изцяло електрическата версия M Performance. Тоест, вече няма да има автомобили с V12 двигател.

Според BMW Blog, позовавайки се на свои източници, флагманската версия на седана ще бъде оборудвана с два електродвигателя със сумарна мощност от близо 650 к.с. (BMW M760Li xDrive има 609 к.с.), а литиево-йонна батерия с капацитет над 100 кВтч ще осигурява пробег до 640 км с едно зареждане. Освен това електрическата Серия 7 ще подобри комфорта и управлението.

В актуалното поколение в гамата Серия 7 има само един хибрид – BMW 745e, който се предлага с два типа задвижване и каросерия със стандартна и удължена база. Бензиновият шестцилиндров 3,0-литров двигател с електрически мотор генерира 394 к.с. и 600 Нм. Само на ток може да бъдат изминати 50-58 км.

Очакваме електрическата Серия 7 през 2022 г. Дотогава ще се появят и преките конкуренти в лицето на моделите Jaguar XJ и Mercedes EQS. А през 2023 г. немците ще подготвят електрически модификации в рамките на фамилията Серия 5.

Със спирането на двигателя V12 този процес няма да приключи. Може би V8 4,4-литровият битурбо мотор с 530 к.с. ще бъде премахнат от гамата. Във всеки случай, в следващото поколение ще има хибриден M Performance – BMW M750e с шестцилиндров 3,0 литра и електромотор, като сумарната мощност ще бъде повече от 500 к.с. Освен това се говори и за два чисто електрически седана от Серия 7 – версиите i740 и i750, които ще имат от 350 до 450 к.с. в актива си. Консерваторите ще трябва да избират само между две традиционни версии с трилитрови двигатели – 735d с дизелов двигател B57 и 740i с бензинов агрегат B58.

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловди

BMW Серия 4 получава провокативен дизайн

BMW вече ни шокира с размерите на радиаторната решетка на кросоувъра X7, но автомобилът получи добър прием при продажбите през първата година на пазара. В САЩ и Европа през 2019 г. са продадени 26 217 […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW Group разкрива цялостен “зелен” план

Изпълнителният директор на BMW Оливер Ципзе представи нова амбициозна стратегия за концерна за намаляване на емисиите на вредни вещества в атмосферата. Според съобщението за първи път в историята на автомобилната индустрия такъв план се прилага […]

Повече

BMW 02 Reminiscence Concept

Серията 02 на BMW – предшественик на прочутите „тройки” – има славата на важен крайъгълен камък в историята на баварския автомобилен производител. BMW 2002 Turbo, кабриолетите на Baur и състезателните версии са се превърнали в […]

Повече