BMW X7 мина на поправителен при Vilner

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

„Недопустимо е да продаваш флагман на престижна марка, като BMW, с подобни пропуски в салона,“ казва Атанас Вилнер. „Още повече, че в случая не става въпрос само за върховия модел BMW X7, но и за върховото му изпълнение M50d,” уточнява създателят на Vilner Garage.

Вилнер визира най-вече оставените голи пластмасови повърхности, като основите на седалките и големия панел с поставки за чаши и USB букси на втория ред. Заводските шевове в горната част на таблото също не са перфектни.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

„Това е най-твърдата пластмаса в съвременна кола на марката, на съвсем видимо място. Освен това, конкретният автомобил е и с т.н. разширен кожен пакет, което прави присъствието ѝ още по-недопустимо. В основите на седалките са вградени бутоните за тяхното управление – предпоставка за чест допир. Дали ще ви е приятно да си припомняте, че сте дали около четвърт милион за тази кола, всеки път, когато докосвате тези твърди и грапави панели? На мен не би ми било.“ казва Вилнер.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

За да превърне салона на BMW X7 в наистина подобаващ за ‘The President’, както BMW наричат X7, Vilner Garage са използвали абсолютно същата кожа, с която са облечени седалките. „Поръчахме няколко квадратни метра кафява ‘BMW Individual Merino Tartufo’, директно от производителя.“

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

С нея майсторите на ателието са тапицирали долната част на таблото и корите на вратите, като на места са повторили оригиналния ‘BMW Individual’ ромбоиден мотив от седалките. Той е поставен и в долната част на централния тунел, където Vilner са перфорирали и логото на модела ‘X7’. Шевове са контрастни, а джобовете на вратите са покрили с фин флок. Воланът е оставен недокоснат,  изпълнен много добре още от фабриката.

„Повече от 2 кв. м кожа поставихме на гърбовете на седалките,“ казва Вилнер. Споменатите контролни панели в долната част на седалките, продължението на B-колонките, чак до самия под, както и конзолата за управление на климатика на втория ред, също са облечени с оригиналната ‘Merino Tartufo’. Ателието са използвали кожа дори около панорамния таван ‘Sky Lounge’, където също са повторили ромбоидния ‘BMW Individual’ мотив.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Самият таван е коренно различен от този, с който идва X7 M50d. Модификацията се оборудва стандартно с M пакет и черна алкантара, но Vilner са заменили отнемащия от уюта тъмен материал с кафява алкантара, допълваща топлото „трюфел“ излъчване на салона. Тя се простира по А-, B- и C-колоните, като продължава чак до самия багажник. С кафява алкантара е обвит и пластмасовият панел с поставките за чаши на втория ред, с перфорация ‘X7’, каквато може да се види и на изработените от ателието възлгавнички за подглавниците на същите места.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Отличителен контраст е синият цвят на предпазните колани – комбинацията кафяво/синьо е често използвана от Vilner, всеки път обаче по различен начин. От синя лента, идентична с тази на коланите, е изработена и презрамката на специалната пасваща на интериора спортна чанта. Сакът мигновено може да бъде разпознат, като изделие на BMW Individual, заради ромбоидните мотиви и кожата ‘Merino Tartufo’, само че е дело на Vilner.

Външна препратка към трюфелния салон е добавеният на 21-инчовите ‘Style 754 M’ джанти кафяв кант, като единствената друга ‘Vilner’ промяна по екстeриора, е холограмното фолио с лого ‘X7’ на стоповете.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

„В каталога на модела BMW пишат: ‘Разширеният кожен пакет на BMW Individual свидетелства за безупречно качество’. На тяхно място обаче, аз не бих използвал думата разширен. Не ме разбирайте погрешно обаче, X7 е супер луксозен и технологичен автомобил. И много хора няма да обърнат внимание на дребните недостатъци на салона, които отбелязваме. Ние обаче сме затова, за да изглаждаме тези недостатъци, именно за онези, които ги забелязват“, завършва коментара си Вилнер.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

2019 BMW X7 M50d, 3-литров 6-цил. дизел, 4 турбини, 400 к.с., 760 Нм, 8-ст. автоматична, двойно предаване, 2460 кг.

 

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

BMW създаде най-бързото произведение на изкуството в историята

20-ата „арт кола“ на компанията, изрисувана от Джули Мерету, ще се състезава в Льо Ман след месец ПАРИЖ, ОТ НАШИЯ ПРАТЕНИК. По света има стотици автомобилни колекционери с впечатляващи гаражи: от Ник Мейсън (Pink Floyd) […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW ще съкрати актуалната двигателна гама

За да оптимизира разходите, BMW ще намали гамата от двигатели, достъпни за моделите, съобщава немският производител. Според плановете, публикувани в годишния финансов отчет на BMW Group, до 2021 г. двигателната гама ще бъде съкратена наполовина. […]

Повече
оторизиран сервиз бмв

Баварците представят новите BMW M3 и BMW M4

35 години след дебюта на първото BMW M3 BMW M GmbH представя най-новото поколение на мощните спортни автомобили в премиум сегмента на средния клас. При новото BMW M3 Седан, новото BMW M3 Competition Седан, новото […]

Повече