Тестват BMW iNEXT в пустинята Калахари

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW изпрати прототипи на своя предпроизводствен модел iNEXT в пустинята Калахари в Южна Африка, за да продължи разработването му в пареща среда.

Преди да започне серийното производство през следващата година в завода в Динголфинг, BMW iNEXT се подлага на серия от тестове, които вече са проведени (сега са в ход или предстоят) в тестовия център на BMW, базиран в Мирамас, в Южна Франция, на световноизвестни писти като Нюрбургринг и на обекти с екстремни климатични условия като тестовия център Ариеплог (в Швеция) или пустинята Калахари.

Автосервиз БМВ BMW Пловдив Автосервиз БМВ BMW Пловдив

В северозападната част на Южна Африка, в близост до региона Савана, инженерите на BMW в момента провеждат серия от тестове при особено трудни условия, съчетавайки горещо време и слънчева радиация, на често неравни и прашни терени.

Идеалното място за натрупване на хиляди километри и тестване на надеждността на BMW iNEXT, било на неговата техническа част (окачване, трансмисия, електрическо задвижване …), бордова технология (помощни средства за шофиране, системи за сигурност …) или самата му структура (шаси, каросерия,салон …).

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

INEXT SUV, представен за първи път като концепт на автомобилното изложение в Лос Анжелис през 2018 г., ще бъде оборудван с технология BMW eDrive от пето поколение. Тя, която ще присъства и под капака на BMW iX3, ще развива мощност  200 кВт, ще предложи въртящ момент  400 Нм,  ще се захранва от батерия с капацитет 74 кВтч, гарантираща 440 км автономен пробег, т.е. консумация по-ниска от 20 кВтч/100 км според баварския производител.

 

Източник: www.ams.bg

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW Серия 5 и Серия 7 стават електрически

Немското издание Handelsblatt, като се позовава на източници в компанията, уверява читателите си, че изцяло електрическата версия на BMW Серия 7 ще се появи през 2022 г., а електрическият автомобил, базиран на Серия 5  – […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW X5 с водородна технология през 2022 г.

Малко повече от шест месеца след представянето на концепта си BMW i Hydrogen NEXT във Франкфурт, баварският производител потвърди, че ще предлага от 2022 г. версия на BMW X5, хомологирана за движение по пътищата, използвайки […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

СМЯНА НА ГОРИВЕН ФИЛТЪР

Една от най-важните манипулации за всяко превозно средство, е смяната на горивен филтър. Разбира се, от водачите се изисква да използват качествено масло, гориво и прочие добавки. Тези от вас, които не подлагат колата си […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram