СМЯНА НА ГОРИВЕН ФИЛТЪР

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Една от най-важните манипулации за всяко превозно средство, е смяната на горивен филтър. Разбира се, от водачите се изисква да използват качествено масло, гориво и прочие добавки. Тези от вас, които не подлагат колата си на смяна на горивен филтър, могат да очакват проблеми с датчика на двигателя, и в същото време неприятности с горивна помпа и дюзи.

За да не се наложи да харчите много пари за смяна на горивна помпа и дюзи, е желателно да се ориентирате към подмяна на горивен филтър, с чиято помощ возилото ще се чувства добре. В следващите редове ще ви информираме каква е ролята на горивния филтър за колата ви.

Какво е горивен филтър?

Горивният филтър е онази част от леката или товарна кола, която филтрира горивото и го прави по-добро за използване. Естествено, това зависи и от водача на превозното средство, който решава с какво гориво да захрани возилото. По-важното е, че горивните филтри, които се използват при дизелови двигатели, са по-точни при филтрацията. Не така стоят нещата при бензиновите двигатели, но и в двата случая, е важно да се отнесете сериозно към частта.

За да стартира двигателят ви при по-ниски температури, е нужно да сте извършили въпросната смяна на горивен филтър. В обратния случай можете да изпитате немалко затруднения с паленето. Студът и влагате често спомагат за запушването на горивния филтър, така че се препоръчва да правите редовни профилактични прегледи, за да знаете, че всичко е наред.

Специалистите препоръчват да поддържате пълен резервоар през зимния сезон, ако искате да се предпазите от нежелани проблеми с горивния филтър, който играе много лоши шеги. Тук добавяме и нуждата от временна диагностика на горивната система и двигателя на колата ви.

Къде да извършим смяна на горивен филтър?

В MOTION SERVICE предлагаме смяна на горивен филтър, смяна на горивна помпа и всички други манипулации свързани с горивната система на автомобила. Редовните клиенти получават отстъпки, защото искаме да се чувствате добре, когато дойдете в сервиза ни. За повече информация можете да използвате формата ни за контакт, където ще откриете нашите телефони, адреси и електронна поща.

⇓⇓⇓ Ако статията ти хареса, можеш да я споделиш с твоите приятели във Facebook. ⇓⇓⇓

Подобни статии

Автосервиз БМВ BMW Пловдив

BMW ще съкрати актуалната двигателна гама

За да оптимизира разходите, BMW ще намали гамата от двигатели, достъпни за моделите, съобщава немският производител. Според плановете, публикувани в годишния финансов отчет на BMW Group, до 2021 г. двигателната гама ще бъде съкратена наполовина. […]

Повече

КРАЙ НА МИРИЗМАТА ОТ КЛИМАТИКА!!

Неприятната миризма в купето при пускането на климатика е едно от нещата, които  „убиват“ радостта и удоволствието от шофирането. Тази миризма е не само неприятна, но може да бъде и опасна за здравето, тъй като […]

Повече
Автосервиз БМВ BMW Пловдив

Обновеното BMW Серия 5 на финални тестове

Фамилията на BMW Серия 5 трябва да бъде актуализирана тази година. Преди време видяхме ранен прототип по време на тестове, а сега фотошпионите заснеха автомобили с минимално количество камуфлаж, както с каросерия седан, така и […]

Повече
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram